I november förra året så försökte Mona Sahlin få igång en svekdebatt om regeringens politik. Hon skrev så här på DN debatt:

Han leder en regering som konsekvent och medvetet försöker vilseleda sina väljare. I demokratisk mening är Fredrik Reinfeldts svek historiskt. Aldrig tidigare i Sveriges historia har vi haft en större skillnad mellan vad en regering säger och vad den faktiskt genomför. Konsekvent och medvetet vilseleder man väljarna. Systematiskt ”mörkar” regeringen sin politik. Detta är ”pr-konsten upphöjd till statsskick”. Den senaste tidens diskussion om statsministerns förmåga att leda landet måste nu övergå i en än viktigare svekdebatt: den om det sakpolitiska sveket.

Dessa lögner och denna smutskastning fastnade aldrig på regeringen till Mona Sahlins förtret. Det blev aldrig någon svekdebatt, men det innebär inte att vi har glömt bort Mona Sahlins lögner.

Igår kunde man på aftonbladets hemsida läsa:

Nu är det två år sedan förra valet – och två år till nästa. I halvlek har Aftonbladet granskat alliansens valmanifest, och resultatet är bra. Nästan hälften av vallöftena är genomförda och alla de andra, utom ett, är på gång.

Det vallöfte som antagligen inte kommer att genomföras är avskaffandet av värnskatten.

Man undrar hur en debattartikel med Mona Sahlins språkbruk, retorik och bildspråk hade sett ut om den behandlade det samhällsgift som Mona Sahlins lögner är.

Länkar:
Aftonbladet: Alliansen håller (nästan) allt de lovat
DN: ”Reinfeldts falskhet ett historiskt svek”

Intressant, andra bloggar om: , ,

Annonser