”Bara en av tio s-väljare ger Mona Sahlin högsta betyget i Expressens och Demoskops förtroendemätning. Nu litar även kvinnorna mer på Fredrik Reinfeldt.
– Jag har inte ens varit partiledare i två år, säger Mona Sahlin.”

Expressen: Fler litar på Reinfeldt än Sahlin

Kanske inte så konstigt, P J Anders Linder har gjort följande iaktagelse:

”Hur skulle kostråd se ut om de hade komponerats av en socialdemokratisk rådslagsgrupp? Ungefär så här: Avstå från all alkohol och drick hellre riesling än chardonnay. Håll dig strikt till den vegetariska linjen och lägg aldrig annat än hängmörat kött på din tallrik. Att kolhydrater inte har någon plats i en modern diet är lika självklart som att risotto är 2000-talets potatis. Ät kakan och ha den kvar.”

Anna Dahlberg på Expressen är inne på samma tema om Mona Sahlin:

”Mona Sahlins ambitioner har börjat klarna. Hon är en förnyare som vill parkera socialdemokratin i mittens rike – så nära den borgerliga regeringen som möjligt. Det är inget fel på det. Bara hon slutade smussla med saken.”

Hon säger en sak men menar en annan. Allt som regeringen har gjort har hon attackerat aggressivt. På punkt efter punkt tar nu socialdemokraterna efter och lovar att inte återställa. Påminner mig om vad Mona Sahlin skrev en gång i en debattartikel om Fredrik Reinfeldt:

”Han leder en regering som konsekvent och medvetet försöker vilseleda sina väljare. I demokratisk mening är Fredrik Reinfeldts svek historiskt. Aldrig tidigare i Sveriges historia har vi haft en större skillnad mellan vad en regering säger och vad den faktiskt genomför. Konsekvent och medvetet vilseleder man väljarna. Systematiskt “mörkar” regeringen sin politik.”

Så sa hon om den regering som på förväg talade om punkt för punkt vad den ville göra och nu också mycket framgångsrikt håller på att genomföra detta. Jag tycker att uttalandet är mer träffande på henne själv.

Och ingen trogen läsare av denna blogg kan ju med hedern i behåll påstå sig ha ett stort förtroende för Mona Sahlin.

Länkar:
SvD: Spelet om makten
SvD: Alliansen backar igen i ny Sifo
Helsingborgs Dagblad: Oppositionens egen opponent
SVT Opinion: Maria Rankka: Sahlin ingen valvinnare åt alliansen

Intressant, andra bloggar om: , , ,

Annonser