Mona Sahlin i partiledardebatten den 11 juni 2008:

  • Det finns ganska många besked, Göran Hägglund. Bankeryd 1 var eländigt nog. Nu ska tydligen Bankeryd 2 komma. Uppföljare brukar sällan bli bättre. Men finns det något mer besked att ge än oj, oj, oj till alla dem som faktiskt fick sin fastighetsskatt höjd trots det löfte som du och alliansen gav före valet? Det skulle jag vilja veta.
  • Nu är det inte så. Det är Göran Hägglunds regering som mot vad man sade har höjt fastighetsskatten för många vanliga husägare runt om i Sverige och sänkt den ordentligt för de få riktigt rika med de riktigt stora husen. Det tycker inte jag är att följa sitt vallöfte.

Regeringen har gjort om den socialdemokratiska fastihetsskatten på 1% till en kommunal avgift på 0,75%, samt infört ett maxtak på 6000 kr. Då har man sänkt skatten, inte ökat den.

Det är sant att många har fått betala mer i fastighetsskatt i kronor räknat, detta på grund av att taxeringsvärdena har ökat kraftigt. Men att säga att regeringen därför har höjt fastighetsskatten är lika lögnaktigt som att anklaga regeringen för att de höjt din skatt om du fått en rejäl löneförhöjning trots att de faktiskt sänkt skatten på arbete. Med socialdemokraterna så hade fastighetsskatten fortsatt varit på en procent utan något maxtak.

Mona har tidigare ljugit om fastighetsskatten.

Andreas Norlén (m) har gett svar på tal: Sahlins osanning om fastighetskatt.

Noterat: Förhandlingarnavänstersidan om hur de vill bilda regering har nu så sakta påbörjats. Skall Sverige efter 2010 styras av Mona Sahlin, Peter Eriksson och Lars Ohly? Skall ett kommunistiskt parti få vara med och regera Sverige?

Intressant, andra bloggar om: , , ,

Annonser