Mona Sahlin har ljugit ganska länge nu om socialbidragen, åtminstone sedan i maj, äntligen har detta uppmärksammats i media.

Jag har skrivit flera gånger tidigare om Mona Sahlins lögner om socialbidragen och tillbakavisat dessa med statistik från socialstyrelsen.

Sydsvenskan, DN och SvD är tre tidningar som nu har tagit upp Mona Sahlins lögner, LO ägda Aftonbladet fortsätter dock att upprepa lögnen om att socialbidragen ökar därför att Mona Sahlin säger att de gör det. Även SR Ekot har granskat och tillbakavisat Mona Sahlins och socialdemokraternas lögner om socialbidragen. SR Ekot skriver:

Socialstyrelsens statistik visar att kommunernas totala kostnader för socialbidrag ökade under årets första sex månader. Men om a-kassan spelar någon roll går inte att se.

En förklaring som däremot går att se, är att socialbidragskostnaderna för flyktingar som fått uppehållstillstånd, steg med tolv procent det första halvåret, inklusive introduktionsersättningen.

Kostnaderna för resten av socialbidragstagarna minskade däremot något. Men sammanlagt innebär det ändå en ökning av totalkostnaderna, något som nu Reinfeldt gärna lyfter fram.

Länkar:
SvD: Sahlin upprörd på c och kd

Intressant, andra bloggar om: , , , ,

Annonser