Mona Sahlin m fl har skickat in en debattartikel till Lidköpingsnytt där de använder ord såsom katastrof, fiasko, slå sönder och dylikt, samt gör sitt bästa för att svartmåla regeringen.

Ewa Thalén Finné, moderat riksdagsledamot, verkar dock ha tröttnat på Mona Sahlins ständigt återkommande lögner. I en debattartikel i Expressen så bemöter hon flera av Mona Sahlins lögner:

Vi hör det nästan dagligen, socialdemokrater som klagar över hur ”regeringen förstört tryggheten”. Det är inte sant. Socialdemokraterna skrämmer upp människor med sin propaganda. I tider av internationella kriser som drabbar svenska företag och deras anställda är Sverige i behov av ansvarstagande från alla partier. Det är med andra ord upp till bevis för socialdemokraterna.
För det första står vi inte mitt i någon nationell jobbkris, även om läget på arbetsmarknaden helt klart försämrats i den internationella konjunkturens spår, vilket är oroande. Sverige är ett litet exportberoende land och om färre vill köpa våra produkter blir det kärvare. Det är dock en sak att sakligt resonera kring detta mot att svartmåla verkligheten.

I september fanns 70 000 lediga jobb samtidigt som 8 000 varslades, varav en stor del av dessa arbeten var nyanmälda. Vi inom allians för Sverige anstränger oss hårt för att möta varslen. Befintliga resurser kraftsamlas och samordnas, dessutom omfördelar vi lediga resurser och utvärderar resultatet av våra ansträngningar.
För det andra är inte a-kassan ”förstörd”. 80 procents ersättning gäller fortfarande de första 200 dagarna det vill säga nästan i ett år. Socialdemokraternas avsaknad av lösningar är inte ett skäl för oss att överge vår jobbpolitik och parkera människor i utanförskap. Jobb skapar välfärd och socialdemokraterna hotar jobben. Att prata välfärd utan att prata jobb är inte seriöst. Vi ställer oss frågande till hur socialdemokraterna ska finansiera sina stora bidragssatsningar utan att riskera jobben och välfärden.

För det tredje är Mona Sahlin ute och far med osanning om arbetsmarknadspolitiken. Vi har riktat om utbildningsinsatserna till dem som står längst ifrån arbetsmarknaden. Trots detta finns det 7 000 lediga platser förutom garantierna i år och 15 000 nästa år. Med 80 000 personer i olika ”åtgärder” ligger vi högre än de flesta industriländerna. Vi vill att människor ska få en bra utbildning i tider av arbetslöshet. Arbetsförmedlingens uppdrag är att anstränga sig till det yttersta för att matcha jobb eller utbildning till varje person.
För det fjärde är vår beredskap god. Vi satsar 38 miljarder kronor på arbetsmarknadsutbildning och 1,5 miljarder finns fria att användas nu. Utbildningarna ska ha god kvalitet och syfta till att snabbt hjälpa människor tillbaks till arbetslivet.

Om man lyssnar på socialdemokraterna låter det som att resurser inte finns. I stället svartmålar man på bekostnad av människor som drabbats av varsel. Självklart ska vi ha en politik för att hjälpa människor till nya jobb och självklart ska vi ha en politik för fler jobb. Varslen som vi ser nu är oroande, framför allt för dem som drabbas. Dessa ska vi möta med olika åtgärder, framför allt insatser för arbete. Vi har redan nu resurser och till årsskiftet satsar vi ytterligare 32 miljarder på forskning, infrastruktur, jobb och välfärd.
Att anklaga oss för att inte göra något, samtidigt som man själv inte har några svar, är löjligt.

Ewa Thalén Finné
Moderat riksdagsledamot södra Skånes valkrets

Förövrigt kan vi notera att Mona Sahlin söker stöd hos extremister, till exempel hos dem som förespråkar stening till döds som straff för otrohet.

Intressant, andra bloggar om: , ,

Annonser