World Economic Forum släppte denna månaden The Global Gender Gap Report för år 2008. I den framgår att Sverige inte längre är världsledande i jämställdhet enligt deras sätt att se på saken. Norge och Finland har gått förbi.

Mona Sahlin kommenterar:

Vi socialdemokrater ska ha Sveriges vassaste jämställdhetspolitik. Våra förslag och ideér för att bekämpa de orättivisor som finns mellan kvinnor och män, flickor och pojkar, kommer ni att hitta här på vår nya hemsida. Vi kommer att föra en hård opposition mot den moderatledda regeringens ojämställda politik. Effekterna av två år med regeringen Reinfeldt syns redan. Vi har under den moderatledda regeringen trillat ner till tredjeplatsen på World Economic Forums lista gällande Gender Gap Index 2008. Tidigare år har Sverige alltid legat på första plats. Vi socialdemokrater vill både utveckla och granska våra egna förslag när det gäller jämställdhet. Jag har redan gett vårt jämställdhetsnätverk i riksdagen och Claes Borgström i uppdrag att skriva en jämställdhetsrapport med utgångspunkt från våra rådslag. Denna kommer att vara färdigställd som en jämställdhetsrapport under välfärdsrådslaget i mars 2009. Inför valet 2010 kommer vi att presentera en politik som för Sverige tillbaka som världens mest jämställda land!

En skärmdump finns här.

The Global Gender Gap Report för år 2008 bygger på statistik från åren 1998 till 2006. Mona Sahlin vägrar att kommentera den saken till SvD, istället hänvisar hon till partiets talesman i jämställdhetsfrågor Claes Borgström.

Länkar:
SvD: Sabuni arg över Sahlin-kritik
SVT: Sahlin kritiserar sig själv
Politikerbloggen: Sahlin kritiserar alliansen — för s-regeringens jämställdhetstapp
World Economic Forum: The Global Gender Gap Report 2008

Intressant, andra bloggar om: , ,

Annonser